Cursus Lutterloh patroontekenen

Patroontekenen op eigen maat,

Lutterloh systeem

Snel en makkelijk patroontekenen op je eigen maat met het Lutterloh systeem, in vier lessen te leren!


In juli start een cursus van 4 lessen op donderdag-middagen, data: 18 juli, 25 juli, 8 aug. en 15 aug.
Deze cursus is inmiddels vol met 4 deelnemers. Alleen als nog iemand afzegt is er weer plaats.


Wat is het Lutterloh systeem?
Lutterloh is een snel te leren methode om op eigen maat patronen te tekenen en aan te passen, zonder een jarenlange opleiding tot coupeuse te hoeven volgen. Het systeem is gebaseerd op het feit dat mensen ongeveer dezelfde verhoudingen hebben, de "gulden snede". Daardoor kan je de patronen tekenen met maar 2 omvangsmaten, bovenwijdte en heupwijdte.
Dat opzetten van de patronen gaat eenvoudig en snel. Je zet punten in het groot rondom een klein plaatje met puntjes. Omdat niemand de perfecte verhoudingen heeft, is dan je patroon nog niet meteen goed passend. Je moet het nog aanpassen op je eigen verhoudingen / vormen / maten. Hoe dat moet, kan je leren in een cursus, workshop of privé les. Het is geschikt voor mensen die al kunnen naaien en wat inzicht in patronen hebben.
Het Lutterloh systeem is een methode om patronen op maat te tekenen. Bij de patronen hoort geen naai-beschrijving (net zoals bij andere patroon-teken-systemen). Naaien moet je zelf al kunnen of leren op naailes.


De lessen worden gegeven bij Atelier Avenir in Den Bosch, door Leonie Vos, een dame die zeer Lutterloh-enthousiast is!

De Lutterloh methode is geschikt voor mensen die al ervaring hebben met patronen uit b.v. Knip/Burda, en zelfstandig kunnen naaien.

Je leert het tekenen van patronen op jou maten.

Lutterloh gaat uit van bestaande modellen. Je leert niet je eigen ontwerpen te tekenen. Heb je meer ervaring met het systeem dan kan je modellen uit de map combineren en naar eigen idee veranderen.


Een cursus bestaat uit vier lessen van 2,5 uur. Je krijgt les in groepsverband, twee tot vier personen.

Beginners cursus: hemdje (zonder mouw), shirt (met mouw), rok, jurk.

Soms geven we de vervolg cursus: broeken, jasjes, patronen combineren.
Op het moment is er nog geen meerdaagse cursus gepland. Privé les is wel mogelijk.

 

Kosten:

De prijs van een groeps-cursus van vier lessen is € 100,- per persoon. Dit is inclusief gebruik van patroonpapier en materialen.

In de cursus heb je het Lutterloh basis-systeem nodig. Heb je die niet, dan kan je het in de les aanschaffen voor € 125,-.
Heb je al een lutterloh systeem, ook met een ouder systeem kan je de cursus gewoon volgen.
Lutterloh heeft drie systemen, afhankelijk van je omvangs-maten. Basis, Volslank en XL/XXL. Wil je hier meer info over, mail dan even.


Ook is privé les mogelijk. Dat kost € 25,- per uur.

Privé les kan door-de-week, in overleg, meestal 2,5 of 3 uur nodig. Je leert de basis hoe het systeem werkt. Een korte les is vooral geschikt voor mensen die al goed inzicht hebben in patronen. Je kan ook privé les nemen als je al werkt met het systeem maar alleen wat vragen hebt, of ergens dieper op in wil gaan.

 

Heb je interesse of wil je meer informatie, mail naar info@atelieravenir.nl of vul het contactformulier in.

Ook vind je veel informatie over het Lutterloh systeem op www.lutterlohacademy.com.

 

Wie weet tot ziens in een cursus of workshop, de koffie en thee staat klaar!
Groeten, Leonie

Atelier Avenir

Leonie Vos

Buitenpepersdreef 337

5231 HE Den Bosch


info@atelieravenir.nl

06-44734275


Meer info?

Mail of vul het contactformulier in.

Wij zijn lid van:

Lutterloh
Sancho

Beoordelingen van cursisten

Lutterloh

Contactformulier

 
 
 
 

Gemma    /    25-03-2021

Bedankt Leonie. Ik heb een geweldige middag bij je gehad en ga zeker veel plezier krijgen bij het tekenen. Mocht ik vastlopen of wat dan ook, dan kom ik graag weer bij je op les. Bedankt! Gemma


Elly    /    16-07-2020

Nadat ik een lock workshop bij Leonie had gedaan, nu een paar uur "Lutterloh privé les". Stuk theorie maar vooral ook het aanpassen van de patronen besproken. Ideaal om dat in een privé les te doen. Je krijgt alle aandacht en kan al je vragen kwijt. Ik ben nu aan de slag met het geleerde. Mocht het nodig zijn dan kom ik graag weer voor hulp bij Leonie.


Rosita Fassaert    /    27-11-2018

Hi Leonie, ik had de korte cursus al gedaan, maar dit is echt een aanrader. Weer veel geleerd, net als bij de cover- en lock lessen. Je bent een topper. Gr, Rosita.

 

Miriam Ariens    /    27-11-2018

In november 2018 heb ik met veel plezier patroontekenen met het Lutterloh-systeem gevolgd. Na een goede uitleg van Leonie en een zeer goede uitleg op papier (voor in je map) konden we aan de slag. Ik weet nu veel meer uit het systeem te halen, wat sommige lijnen en figuurtjes betekenen, hoe je de patronen aan kunt passen aan je eigen figuur maar ook hoe je patronen kunt combineren. Dit alles in vier gezellige avonden met nog 3 andere dames. Het was voor mij zeker de moeite waard.

 

Harriëtte    /    26-04-2018

Het was weer een geweldige cursus en weer veel geleerd. Leonie legt alles goed uit.

 

Erny   /   17-04-2018

Een mooi systeem, heb veel geleerd en Leonie geeft erg prettig les! Heb mijn plezier in kleding maken weer terug!

Dank je wel Leonie!

 

Carmen de Heer   /    28-03-2017

Een leerzame patoon-teken cursus! Alles wordt op je eigen maten getekend. Maar daarnaast wordt je ook meer bewust waar en hoe je moet meten. Dit kun je ook weer toepassen bij bestaande patronen.

 

Martine Breijinck   /   03-04-2017

In vier keer een zeer leerzame workshop patroontekenen Lutterloh gevolgd. Hier kan ik de komende jaren mee vooruit.