Cursus Lutterloh patroontekenen

Wij geven workshops Lutterloh nu alleen als privé les. In groepen is nog niet mogelijk.

Een mondkapje is verplicht en 1,5 meter afstand. Hand-gel is aanwezig.

Patroontekenen op eigen maat,

Lutterloh systeem

Snel en makkelijk patroontekenen op je eigen maat met het Lutterloh systeem, in vier lessen te leren!


Wat is het Lutterloh systeem?
Lutterloh is een snel te leren methode om op eigen maat patronen te tekenen en aan te passen, zonder een jarenlange opleiding tot coupeuse te hoeven volgen. Het systeem is gebaseerd op het feit dat mensen dezelfde verhoudingen hebben, de "gulden snede". Daardoor kan je de patronen tekenen met maar 2 omvangsmaten, bovenwijdte en heupwijdte. Dat opzetten van de patronen gaat eenvoudig en snel. Je zet punten in het groot rondom een klein plaatje met puntjes.  Omdat niemand de perfecte verhoudingen heeft, is dan je patroon nog niet meteen goed passend. Je moet het nog aanpassen op je eigen verhoudingen/vormen/maten. Hoe dat moet, kan je leren in een cursus, workshop of privé les. Het is geschikt voor mensen die al kunnen naaien en inzicht in patronen hebben.
Het Lutterloh systeem is een methode om patronen op maat te tekenen. Bij de patronen hoort geen naai-beschrijving (net als bij andere patroon-teken-systemen). Naaien moet je zelf al kunnen of leren op naailes.

 


Op het moment is alleen privé les mogelijk. Dat kost € 20,- per uur.
Privé les kan door-de-week, in overleg, meestal 2,5 of 3 uur nodig. Je leert de basis hoe het systeem werkt. Een korte les is vooral geschikt voor mensen die al goed inzicht hebben in patronen.
Je kan ook privé les nemen als je al werkt met het systeem maar nog vragen hebt, of ergens dieper op in wil gaan.


De beginners-cursus is een groeps-les. Het zijn 4 lessen van 2,5 uur. Prijs: € 100,-. Een beginners-cursus van 4 lessen start pas na de lockdown. Je kan al laten weten dat je interesse hebt voor de cursus, dan krijg je tegen die tijd bericht.
In de groeps-cursus van 4 lessen worden verschillende kledingstukken behandeld, gaan we er dieper op in dan in een korte privé les.


De lessen worden gegeven door Leonie Vos, een dame die zeer Lutterloh-enthousiast is!

De Lutterloh methode is geschikt voor mensen die al ervaring hebben met patronen uit b.v. Knip/Burda, en zelfstandig kunnen naaien.

Je leert het tekenen van patronen op jou maten.

Je leert geen eigen ontwerpen te tekenen. Lutterloh gaat uit van bestaande modellen. Heb je meer ervaring met het systeem dan kan je modellen uit de map combineren en naar eigen idee veranderen.

 

Een cursus bestaat uit vier lessen van 2,5 uur. Je krijgt les in groepsverband, twee tot vier personen.

Beginners cursus: hemdje (zonder mouw), shirt (met mouw), rok, jurk.

Vervolg cursus: broeken, jasjes, patronen combineren.

 

Kosten:

De prijs van een groeps-cursus van vier lessen is € 100,- per persoon. Dit is inclusief gebruik van patroonpapier en materialen.

In de cursus heb je het Lutterloh basis-systeem nodig. Heb je die niet, dan kan je het in de les aanschaffen voor € 119,-.
Heb je al een lutterloh systeem, ook met een ouder systeem kan je de cursus gewoon volgen.
Lutterloh heeft drie systemen, afhankelijk van je omvang-maten. Basis, volslank en XXL. Wil je hier meer info over, mail dan even.
Privé les is mogelijk. Dat kost € 20,- per uur.

 

Opgeven voor een workshop/cursus of de wachtlijst, mail naar info@atelieravenir.nl of vul het contactformulier in.

Meer informatie over het Lutterloh systeem: www.lutterlohacademy.com.

 

Wie weet tot ziens in een cursus of workshop, de koffie en thee staat klaar!
Groeten, Leonie

Atelier Avenir

Leonie Vos

Buitenpepersdreef 337

5231 HE Den Bosch


info@atelieravenir.nl

06-44734275


Meer info?

Mail of vul het contactformulier in.

Wij zijn lid van:

Lutterloh
Sancho

Beoordelingen van cursisten

Lutterloh

Contactformulier

 
 
 
 

Gemma    /    25-03-2021

Bedankt Leonie. Ik heb een geweldige middag bij je gehad en ga zeker veel plezier krijgen bij het tekenen. Mocht ik vastlopen of wat dan ook, dan kom ik graag weer bij je op les. Bedankt! Gemma


Elly    /    16-07-2020

Nadat ik een lock workshop bij Leonie had gedaan, nu een paar uur "Lutterloh privé les". Stuk theorie maar vooral ook het aanpassen van de patronen besproken. Ideaal om dat in een privé les te doen. Je krijgt alle aandacht en kan al je vragen kwijt. Ik ben nu aan de slag met het geleerde. Mocht het nodig zijn dan kom ik graag weer voor hulp bij Leonie.


Rosita Fassaert    /    27-11-2018

Hi Leonie, ik had de korte cursus al gedaan, maar dit is echt een aanrader. Weer veel geleerd, net als bij de cover- en lock lessen. Je bent een topper. Gr, Rosita.

 

Miriam Ariens    /    27-11-2018

In november 2018 heb ik met veel plezier patroontekenen met het Lutterloh-systeem gevolgd. Na een goede uitleg van Leonie en een zeer goede uitleg op papier (voor in je map) konden we aan de slag. Ik weet nu veel meer uit het systeem te halen, wat sommige lijnen en figuurtjes betekenen, hoe je de patronen aan kunt passen aan je eigen figuur maar ook hoe je patronen kunt combineren. Dit alles in vier gezellige avonden met nog 3 andere dames. Het was voor mij zeker de moeite waard.

 

Harriëtte    /    26-04-2018

Het was weer een geweldige cursus en weer veel geleerd. Leonie legt alles goed uit.

 

Erny   /   17-04-2018

Een mooi systeem, heb veel geleerd en Leonie geeft erg prettig les! Heb mijn plezier in kleding maken weer terug!

Dank je wel Leonie!

 

Carmen de Heer   /    28-03-2017

Een leerzame patoon-teken cursus! Alles wordt op je eigen maten getekend. Maar daarnaast wordt je ook meer bewust waar en hoe je moet meten. Dit kun je ook weer toepassen bij bestaande patronen.

 

Martine Breijinck   /   03-04-2017

In vier keer een zeer leerzame workshop patroontekenen Lutterloh gevolgd. Hier kan ik de komende jaren mee vooruit.